Už tady nechci bydlet. Jak prodat byt, ve kterém se mi nelíbí?

Občas se na mě obrátí člověk, který není spokojený se čtvrtí, výhledem z okna, patrem nebo sousedy. I to se dá vyřešit. Ráda mu s prodejem bytu pomůžu. Přečtěte si, jak to dělám, aby to proběhlo co nejrychleji a prodávající získal co nejvíc peněz.

Když je byt prázdný, příprava k prodeji pěkně odsýpá

Slečna Martínková se mi ozvala, protože si nesedla s předsedkyní SVJ a správcem domu. Pokaždé, když s nimi něco řešila, odcházela s dojmem, že jsou arogantní a nechtějí jí pomoct. Zkoušela to vyřešit přes právníka, ale pak to vzdala a rozhodla se svůj byt v Bílinské ulici prodat.

Její přízemní byt prošel celkovou rekonstrukcí. Před prodejem však bylo nutné dotáhnout pár věcí – zejména strhnout tmavé tapety, vymalovat zdi na bílo a dodělat podlahové lišty.

„Majitelka měla v bytě kočku. Vysvětlila jsem jí, že je lepší, když při prohlídkách domácí mazlíčci nejsou. Někteří zájemci mají alergie, jiní se v přítomnosti domácích zvířat necítí dobře. A když mají špatný pocit, byt si nekoupí.“
Albina Kashkarova, realitní makléřka RE/MAX Alfa

Protože slečna Martínková plánovala strávit nějakou dobu v pronájmu, domluvily jsme se, že se odstěhuje z bytu v Bílinské ještě před zahájením prodeje. Já tím získala prostor na pořádnou přípravu a klientka klid.

Našla si pronájem o pár ulic vedle, přestěhovala si své věci a předala mi klíče od bytu. Zajistila jsem vymalování i montáž chybějících lišt a teprve poté jsem pozvala fotografa, aby byt hezky nafotil.

Příprava i propagace se vyplatily – byt jsem prodala o půl milionu dráž

Připravila jsem reklamu na sociálních sítích, roznesla letáky po okolí, vytvořila pojízdnou reklamu na auto, zavěsila prodejní plachtu na lodžii a oslovila klienty z vlastní databáze. Promyšlený marketing přinesl výsledky:

  • na byt se během dvou prohlídkových dnů přišlo podívat 36 zájemců,
  • kteří podali 17 nabídek,
  • jedna z nabídek byla o 500 000 korun vyšší než inzerovaná cena, a tu si slečna Martínková vybrala,
  • do 14 dnů od zahájení inzerce byl byt rezervovaný
  • a za 2 měsíce měla prodávající peníze na účtu.

Nedávno mi od ní přišla SMS. Má nový byt a je tam šťastná. A kupující jsou také spokojení. Navíc se jim den poté, co jsem jim předala klíče od bytu, narodila holčička.

Když se vám ve vašem bytě nelíbí, přestěhujte se jinam. Pomůžu vám ho prodat rychle a za co nejvýhodnější cenu. Zavolejte mi na 774 849 270 nebo napište na e-mail albina.kashkarova@re-max.cz

Čtěte také

Rozrostla se nám rodina,  potřebujeme do většího bytu

Rozrostla se nám rodina, potřebujeme do většího bytu

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Rozvádíme se. Jak rozdělit majetek?

Rozvádíme se. Jak rozdělit majetek?

Tady je další z příběhů mých klientů. Rozváděli se a potřebovali prodat svůj byt rychle a výhodně tak, aby si každý mohl pořídit vlastní. Jak to všechno probíhalo a jak to dopadlo, o tom je dnešní článek.