Rozvádíme se. Jak rozdělit majetek?

Tady je další z příběhů mých klientů. Rozváděli se a potřebovali prodat svůj byt  rychle a výhodně tak, aby si každý mohl pořídit vlastní. Jak to všechno probíhalo a jak to dopadlo, o tom je dnešní článek.

„Chci se rozvést,“ konečně se odhodlala. Souhlasil. Už spolu nebyli šťastní. Každý měl jiné představy o budoucnosti. Společný měli už jen byt na sídlišti. Potřebovali ho prodat, aby si každý mohl pořídit vlastní

Jenže jak na to? Z prodeje třípokojového bytu v Praze na sídlišti nepořídíte dva menší byty. Navíc dlužili bance na úvěru kolem milionu korun. On se rozhodl, že zatím půjde do pronájmu a byt si koupí, až trochu našetří. Ona na nic čekat nechtěla, proto šla do banky zjistit své možnosti. Půjčku na nový byt jí předběžně schválili.

Jak si vybrali realitního makléře

Bylo jí jedno, kdo bude jejich byt prodávat. On realitního makléře pečlivě vybíral. Přišel jeden, druhý, třetí, ale všechny je odmítl. Pak na internetu našel mě. Prý jsem působila důvěryhodně a zamlouval se mu i způsob, jakým byty prodávám. 

Také se mu líbilo, že jsem vystupovala nestranně. Žádné emoce a přiklánění se k jedné nebo druhé straně. Měli jsme společný cíl: prodat byt rychle a co nejvýhodněji. A já jsem připravila plán jak na to.

Průběh prodeje

On se z bytu odstěhoval jako první. Ona v bytě zatím zůstala, ale aktivně hledala vhodný byt ke koupi. Během dvou týdnů si ho našla a rezervovala na tři a půl měsíce. Mohla jsem s prodejem začít.

Především jsem poradila majitelce, co je zapotřebí udělat, aby byt vypadal dráž. 

„Existují základní pravidla přípravy bytu na prodej. Ale každá nemovitost je jedinečná, a proto je zapotřebí ke každé přistupovat zvlášť. Někdy stačí jen uklidit osobní věci. Někdy je nutné nepoužívaný nábytek vystěhovat nebo byt kompletně vymalovat. Konkrétní rady dávám až po osobní prohlídce nemovitosti.“
Albina Kashkarova, realitní makléřka RE/MAX Alfa

Potom jsem vypracovala individuální marketingový plán, který zahrnoval

  • profesionální nafocení bytu
  • přípravu půdorysu bytu
  • napsání nevšedního textu inzerátu
  • propagaci na realitních serverech
  • letáky v okolí
  • plachtu na lodžii
  • propagaci na sociálních sítích a další aktivity

Výsledkem aktivní propagace bylo přes třicet prohlídek během dvou dnů. Rezervační smlouvu se zájemcem jsme podepsali do tří týdnů od začátku spolupráce. Prodávající získali o dvě stě tisíc více, než původně předpokládali.

Jdeme do finále

Přáním klientů bylo, aby se u podpisu smluv nemuseli potkávat. Všechno jsem zařídila. Nejen že se neviděli, ani spolu nemuseli komunikovat. 

Každý teď žije po svém. Ona potkala muže, se kterým je šťastná. On se věnuje kariéře a je takto spokojený. 

I když důvod prodeje nebyl zrovna radostný, pro oba znamenal konec trápení a nové, slibnější začátky. Udělala jsem vše proto, abych jim celý proces maximálně usnadnila. 

Také řešíte podobnou situaci? Zavolejte mi na 774 849 270 nebo zanechte vzkaz. Se mnou prodáte rychle a nejvýhodněji.

Čtěte také

Rozrostla se nám rodina,  potřebujeme do většího bytu

Rozrostla se nám rodina, potřebujeme do většího bytu

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Mám dluhy. Jak nepřijít o byt

Mám dluhy. Jak nepřijít o byt

Někdy se člověk dostane do tíživé finanční situace. Důležité je jednat včas a nenechávat řešení problému na poslední chvíli. Tady je příběh jednoho z mých klientů a jedno z možných řešení.