Mám dluhy. Jak nepřijít o byt

Někdy se člověk dostane do tíživé finanční situace. Důležité je jednat včas a nenechávat řešení problému na poslední chvíli. Tady je příběh jednoho z mých klientů a jedno z možných řešení.

Závažnost situace si ani neuvědomoval. Pořád žil v přesvědčení, že to zvládá a že to dá. Každým dnem měly přijít peníze ze zahraničí, a tím by všechny své dluhy urovnal. Jenže pořád nepřicházely.

Zavolala mi jeho přítelkyně, že mají byt na Proseku a chtějí ho prodat. Jednalo se o novostavbu v družstevním vlastnictví. A právě družstvu dlužil na nájemném a za služby. Neplatil už skoro půl roku. 

Jak to začalo

Nejdříve mu z družstva poslali první upomínku, pak druhou. Navrhli splátkový kalendář. Ujišťovali ho, že situaci chápou a že počkají. 

Když jsem na družstvo přišla já, dozvěděla jsem se, že je těsně před vyloučením. Následky? Přijde o byt, nevrátí mu ani korunu z těch dvou milionů, které do něj vložil, a ještě bude dlužit na různých pokutách a poplatcích.

Šok. Zoufalství. Beznaděj. 

Jak to dopadlo

Čas na to, abych prodala byt v inzerci, nebyl. Šlo doslova o hodiny. Oslovila jsem tedy všechny známé investory a byt jim ke koupi nabídla.

„Mám vlastní databázi investorů, kteří mají hotovost a jsou schopni jednat velmi rychle. Obracím se na ně v případech, když už žádné jiné řešení neexistuje. Pokud máte dva tři měsíce na úhradu dluhu, doporučuji zvolit prodej bytu nejlepší nabídce. Prodáte byt rychle a za více peněz.“
Albina Kashkarova, realitní makléřka RE/MAX Alfa

Jeden z investorů reagoval rychle. Sice nabídl částku o půl milionu nižší, než byla tržní cena nemovitosti, ale klient dostal zpátky vše, co do bytu investoval, a ještě něco do nového začátku. Kdyby se na mě obrátil o den později, přišel by o všechno.

 

Pokud jste se dostali do nepříjemné finanční situace, máte dluhy, hrozí vám exekuce, nenechávejte řešení tohoto problému na poslední chvíli. Zavolejte mi ještě dnes: 774 849 270, poradím vám jak na to.

Čtěte také

Rozrostla se nám rodina,  potřebujeme do většího bytu

Rozrostla se nám rodina, potřebujeme do většího bytu

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Je na mě moc velký. Už to nezvládám. Chci do menšího

Je na mě moc velký. Už to nezvládám. Chci do menšího

Děti se už dávno rozlétly. Manžel odešel do nebe. Zůstala v třípokojovém bytě sama. V šedesáti ještě všechno pěkně zvládala, ale teď... Přečtěte si příběh jedné mé klientky, která se rozhodla svůj velký byt prodat.