Je na mě moc velký. Už to nezvládám. Chci do menšího

Děti se už dávno rozlétly. Manžel odešel do nebe. Zůstala v třípokojovém bytě sama. V šedesáti ještě všechno pěkně zvládala, ale teď... Přečtěte si příběh jedné mé klientky, která se rozhodla svůj velký byt prodat.

Seznámení

Zavolala mi s tím, že chce vědět, za kolik je možné její byt na Proseku prodat. Viděla mé auto s balonem a pak mě vyhledala na internetu. Zapůsobily na ni reference mých klientů.

Domluvily jsme si schůzku v bytě, který chtěla prodat. 

Byt působil příjemným babičkovským dojmem: na zdech krajinomalby, fotografie dětí, na policích porcelánové figurky, vázičky, na podlaze koberce. Všude pěkně uklizeno. 

A to byl jeden z důvodů, proč se rozhodla přestěhovat se do menšího. Úklid. Už ho nezvládala tak jako dříve. Vyčerpával ji. 

A také poplatky. Šetřila, jak mohla: moc netopila, vodou neplýtvala, ale i tak se jí zdály vysoké.  

Nechtěla se stěhovat nikam daleko. Ráda by zůstala tady na Proseku, kde všechno zná, má tady kamarádky a doktora.

Řešení

Jednopokojový byt by jí úplně stačil. Ukázala jsem jí pár bytů, které byly v nabídce. Jejich průměrná cena se pohybovala kolem 2,8 milionu korun. Její třípokojový byt se dal prodat za 4,5 milionu korun. Finančně to pro ni vycházelo dobře.

Navrhla jsem, abychom nejdříve našly byt, kam se přestěhuje, a teprve potom se pustily do prodeje jejího bytu, aby neměla obavy, že zůstane na ulici. 

Navštívily jsme několik bytů a jeden se jí líbil. Prodávající na prodej nespěchali, mohli počkat, až paní obdrží peníze z prodeje svého bytu. Podepsali rezervační smlouvu na tři a půl měsíce. 

Navíc ten nový byt byl prázdný, a tak prodávající souhlasili, aby se paní do něj rovnou nastěhovala, zatím na základě nájemní smlouvy. 

Během dvou týdnů se paní přestěhovala a mohla jsem začít s prodejem jejího bytu. 

Prodáváme

Po přestěhování v bytě zůstaly nějaké věci a nábytek. Paní už nic z toho nechtěla. Zeptala jsem se home stagerky co s tím. Poradila mi prodávat byt úplně prázdný, abychom získali více zájemců a prodali nejvýhodněji.

„Home stager je specialista, který ví, jak připravit byt na prodej tak, aby zaujal co nejvíce potenciálních zájemců. Používám jeho služby u každého prodeje a vždy se mi osvědčily. Spolupracovala jsem s několika, až jsem narazila na toho pravého, který tomu opravdu rozumí. Není to o polštářcích, přehozech, svíčkách a prostřeném stole, tohle všechno je dekorování a s home stagingem nemá nic společného. Díky profesionálnímu home stagingu kupující uvidí nemovitost v tom nejlepším světle a dokáže si představit, jak v ní bude bydlet on. Prodávající prodá rychle a výhodně.“
Albina Kashkarova, realitní makléřka RE/MAX Alfa

Zařídila jsem kompletní vyklizení a vymalování bytu. Současně jsem připravila individuální marketingový plán: kde, jak a komu budu byt prezentovat. 

Největší zájem o podobné byty mají rodiny s dětmi, a tak jsem všechny své aktivity soustředila na ně: letáky v okolí dětských hřišť, školek a škol, reklama na sociálních sítích, banner na lodžii, reklama na realitních portálech atd.

Během následujícího týdne mi zavolalo přes 50 zájemců, kteří se chtěli na byt podívat. Ukázala jsem jim ho v předem stanovených termínech a dostala jsem od nich 30 nabídek ke koupi. 

Všechny nabídky jsem předložila paní majitelce a ona si vybrala pro sebe nejvýhodnější. Nebyla nejvyšší, ale zájemci platili v hotovosti. 

Dojednali jsme všechny podmínky a do dvou měsíců už měla paní peníze na účtě. Podepsala kupní smlouvu na nový byt a za další měsíc už byla jeho majitelkou. 

Šťastný konec

Zůstali jsme ve spojení i po dokončení prodeje. Voláme si, přejeme si k svátkům a narozeninám. V novém bytě je moc spokojena: uklizeno má raz dva a má i nižší náklady na bydlení.

Popsala jsem vám jednu z možností, jak se přestěhovat z většího bytu do menšího. Samozřejmě konkrétní postup vždy řešíme s klienty individuálně. Pokud také přemýšlíte o přestěhování z domu nebo většího bytu do menšího, zavolejte mi na telefon 774 849 270. Ráda vám s tím pomůžu.

Čtěte také

Rozrostla se nám rodina,  potřebujeme do většího bytu

Rozrostla se nám rodina, potřebujeme do většího bytu

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Zdědili jsme byt po babičce. Jak ho prodáme co nejvýhodněji?

Tibique consul in at eum sed alterum mei putant veniam virtute tale delicata scaevola ex at. Id definitiones legere ius mei vel eam assentior

Mám dluhy. Jak nepřijít o byt

Mám dluhy. Jak nepřijít o byt

Někdy se člověk dostane do tíživé finanční situace. Důležité je jednat včas a nenechávat řešení problému na poslední chvíli. Tady je příběh jednoho z mých klientů a jedno z možných řešení.